این انتهای به روشی مشابه آنچه در بالا توضیح داده شد ساخته می شوند، زبانه کلید بخشی جدایی ناپذیر از حلقه انتهایی است که از قالب تشکیل می شود. کلید معمولاً به صفحه انتهایی جوش داده می شود.
3.5 تشکیل دوخت و عوامل یکپارچگی
انتها بر روی اکثر قوطی فلزی کنسرو مواد غذایی توسط ماشین هایی به نام دوتایی اعمال می شود.
درز دوتایی نام خود را از این واقعیت گرفته است که درز دوبل در 2 عملیات مجزا تشکیل می شود.
در اکثر درزهای دوگانه این 2 عمل توسط رول درز انجام می شود. بدنه و انتهای قوطی توسط باری که به صورت عمودی به صفحه پایه یا بالابر وارد می شود بر روی یک چاک درزگیر بسته می شود (شکل 3.5.a را ببینید).
رول عملیاتی اول، پیچ انتهایی را زیر فلنج قوطی میچسباند تا در هم قفل شوند (شکل).
رول عملیاتی دوم این لایه های فلزی به هم قفل شده را فشرده می کند و ترکیب را به داخل حفره ها می فشارد تا یک مهر و موم هرمتیک کامل شود (شکل).
در کارخانههای کنسروسازی به ماشینهای بستهکننده بهطور مناسبتر به دوخت درزها میگویند.
طراحی پایه دو درز
شکل 3.5.a – طراحی پایه دو درز
اولین عملیات تشکیل درز
شکل 3.5.b – اولین عملیات تشکیل درز
عملیات دوم تشکیل درز
شکل 3.5.c – تشکیل درز عملیات دوم
3.5.1 اصطلاحات بسته شدن Can
برخی از اصطلاحات مرتبط با عملیات بسته شدن قوطی به شرح زیر است:
صفحه پایه
اصطلاحات جایگزین: بالابر، صفحه بالابر.
قسمتی از درزگیر دوبل که بدنه قوطی را همراه با انتهای آن در مقابل چاک در حین عملیات درز قرار می دهد و نگه می دارد.
فشار صفحه پایه
اصطلاح جایگزین: فشار بالابر.
نیرویی که توسط صفحه پایه وارد می شود که بدنه قوطی را نگه می دارد و به چاک ختم می شود.
دور انداختن
قسمتی از درزگیر دوتایی که داخل سینک انتهایی قرار می گیرد، با حمایت از انتها و بدنه در برابر فشار رول های درز، مانند سندان عمل می کند.